אנרגיה תרמו-סולארית – שימוש ביתי

אנרגיה תרמו סולארית עושה שימוש ישיר בחום הנוצר מפגיעת קרני השמש. בשימוש ביתי, אנרגיה תרמו-סולארית משמשת אותנו בעיקר לייבוש כביסה באמצעות תלייתה על החבל (חום השמש מאדה את המים מהכביסה הרטובה) ובהתקנת דוד שמש על גג הבית.

בתעשיית החשמל משתמשים באנרגיה תרמו סולארית לחימום של גז או נוזל ובכך לייצר קיטור להפעלת טורבינות המפיקות חשמל.

מערכת דוד שמש מורכבת משני חלקים עיקריים: קולט תרמו סולארי שמטרתו לחמם את המים, ודוד מים מבודד שמטרתו לאגור את המים החמים.

קולט השמש צבוע בצבע כהה ומתחמם מקרני השמש. המים הנמצאים בצינורות הקולט מתחממים, צפיפותם יורדת, והם נודדים במעלה הקולט ומשם דרך צינור לחלקו העליון של הדוד. המים הקרים שוקעים לתחתית הדוד ומשם לתחתית הקולט, וכך המים מתחממים וממלאים את הדוד במים חמים.

כאשר אנו פותחים את ברז המים החמים, המים שהטמפרטורה שלהם מגיעה לכ- 60 מעלות צלזיוס, נלקחים מהחלק העליון של הדוד ומוזרמים אלינו לברז.

חשיבות השימוש באנרגיה תרמו-סולארית – דוד שמש

  • חיסכון בחשמל = חיסכון בכסף – התקנת דוד שמש מהווה דוגמה להשקעה ראשונית שמחזירה את עצמה בתוך מספר שנים מועט דרך חיסכון בחשמל.
  • חיסכון בחשמל = התייעלות – שימוש בדוד שמש חוסך את הצורך בחימום חשמלי בו מחממים כמות גדולה יותר של מים מזו אשר נצרכת בפועל.
  • חיסכון בחשמל = הפחתת זיהום האוויר – חברת החשמל מפיקה כיום את רוב תצרוכת החשמל בישראל דרך שריפת פחם או גז טבעי (גז פחות מזהם מפחם אך עדיין משאב מתכלה ומזהם).
  • דוגמה אישית = חינוך – הגברת המודעות לשימוש באנרגיה סולארית.
  • מערכת פסיבית – לא זקוקה לאחזקה ופועלת באורח רציף.
  • נוחות שימוש – בקיץ וברוב ימות השנה בישראל המערכת מספקת באופן אוטומטי את הצריכה השוטפת של מים חמים ללא צורך בהפעלה/כיבוי של מערכת החימום החשמלית.