שמירה על כדור הארץ הינה ערך עליון עבור כולנו, זאת כדי שנמשיך להנות מחיים נטולי זיהום ונוכל להעביר לדורות הבאים עולם שימושי ולא עוין מבחינה סביבתית.
אז מה אנו יכולים לעשות כדי לשמור על כדור הארץ? כולנו ממחזרים יותר ויותר, חוסכים במשאבים מיותרים בזכות הטכנולוגיה (מסך המחשב מחליף את הנייר) אך הבעיה העיקרית של זיהום אוויר עדיין רלוונטית מתמיד. לנקודה זו נכנס בשנים האחרונות בעולם כולו ובישראל בפרט, שימוש נרחב באופניים חשמליות.

גם ירוק וגם חסכוני

אופניים חשמליות הפכו להיות טכנולוגיה פופולארית בזכות השיפור בעוצמת ואורך החיים של הסוללות השונות, כך שאופניים חשמליות יכולות לנסוע עד 80 ק"מ (!) בטעינה אחת.
תוסיפו לכך את העובדה שאתם פשוט לא עומדים בפקקים כך שאין דלק הנשרף בזמן שהמכונית ללא תזוזה וקיבלתם את כלי התחבורה הנוח והירוק ביותר. אופניים חשמליות איכותיות מכילות גם מערכת של דינמו שטוען את הסוללה בזמן דיווש או בירידה כך שאפשר אפילו להאריך את מרחק הנסיעה ולהגיע למרחקים שרק רוכבי אופניים מקצועיות יכלו בעבר.

ומה הקשר לאנרגיה סולארית ?

אנרגיה סולארית קיימת הרבה יותר זמן ממה שאתם חושבים – למעשה דוד השמש שלכם הוא אנרגיה סולארית שהפכה להיות פופולארית בזכות החיסכון הרב בחשמל שהיא מספקת עוד משנות ה-50. תאים סולאריים שמפיקים חשמל מאור השמש הם טכנולוגיה שהחלה להתפתח בשנות ה-80 אך רק בשנים האחרונות החלה התקדמות שהפכה אותם לכלכליים יותר ויותר וניתן למצוא אותם על גגות רבים במבנים ציבוריים ופרטיים רבים. למעשה עד שנת 2020 ישראל התחייבה לכך ש-10% מהאנרגיה שלה תהיה מיוצרת באמצעים ירוקים ותאים סולאריים זו הדרך האידיאלית להגשמת יעד זה. למעשה – גם בתים פרטיים עם שטח פנוי על הגג יכולים כבר היום לרכוש מערכת פוטו-וולטאית ולהתחיל לייצר חשמל ירוק.

חשבו על כך – נסיעה באופניים החשמליות שלכם שנטענו באמצעות תא סולרי שמותקן על הגג זהו למעשה עולם ירוק בהתגלמותו – אפס פליטות של גזים מזהמים ואוויר צח לכולם. עם התקדמות הטכנולוגיה ניתן יהיה לטעון סוללות בזמן של כמה שניות בלבד כך שנסיעה באופניים חשמליות ואף בכלי רכב חשמליים אחרים תהיה נוחה יותר ויותר ועם תאים סולריים נוכל לעבור לעולם ירוק יותר ויותר ולהפחית את התלות בדלקים מזהמים. מאמר זה נכתב ע"י בייקום אופניים חשמליות!

Spread the word. Share this post!

About the author

יניב פילדסט - יזם סביבתי ואיש חינוך.
מייסד ומנכ"ל הגן הסולארי בבנימינה, מרכז חינוך לקיימות ואיכות הסביבה משנת 2009. פעיל ומוביל מיזמים קהילתיים סביבתיים, כגון: 'היער הנדיב - יער מאכל קהילתי בנימינה', 'חיים לנחל תנינים', 'מאבק הפחם לסגירת תחנות הכוח המזהמות' ועוד.

Leave A Reply

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *